Recreatie Vakbeurs Hardenberg 2017

Recreatie Vakbeurs Hardenberg 2017

geplaatst op: 15-11-2016
vakbeurs voor de recreatiebranche

Een record aantal exposanten neemt deel aan Recreatie Vakbeurs van 28 tot en met 30 november in Evenementenhal Hardenberg. Eerder werd al bekend dat het aantal exposanten naar verwachting zou uitkomen rond de 200. In de afgelopen periode groeide het exposantenveld zo fors dat nu de teller op 245 staat. “Ieder jaar schommelt het aantal rond de 185. Het huidige aantal van 245 exposanten is voor deze beurs historisch hoog”, zegt Tom Verbeek namens Recreatie Vakbeurs.

Nu de vakanties erop zitten, gaan recreatieprofessionals in de komende periode hun tijd benutten om de koers voor 2018 te bepalen. Het belangrijkste inspiratiemoment om deze koers te bepalen is voor hen Recreatie Vakbeurs, zo blijkt voor het tweede jaar op rij uit de Investeringsmonitor van Marktdata onder recreatieprofessionals. “Aan inspiratie geen gebrek”, zegt Tom Verbeek. “We zijn gegroeid van drie naar zeven beurshallen, waarbij meerdere hallen zijn ingericht als themahal. De trouwe bezoekers van de beurs zien bovendien veel nieuwe exposanten. Naar verwachting zal de beursvloer op korte termijn volledig uitverkocht zijn voor exposanten”, aldus Verbeek. 
 
Deze recreatie vakbeurs wordt dit jaar alweer voor de 16e keer georganiseerd. Ruim tweehonderd exposanten tonen in Evenementenhal Hardenberg hun producten en/of diensten aan relaties, bezoekers en andere genodigden. Alles op het gebied van inrichting van de openbare- en recreatieve ruimte wordt tijdens deze vakbeurs getoond. Van leveranciers van speel- en sporttoestellen tot automatisering, bewegwijzering, projectinrichting en de nieuwste chalets. Met de laagdrempeligheid onderscheidt Recreatie Vakbeurs Hardenberg zich van andere vakbeurzen. Het succes van deze vakbeurs is te danken aan de regionale insteek en de gemoedelijke sfeer.

Breng een bezoek aan deze vakbeurs die al 16 jaar leeft in Hardenberg en ver daarbuiten.De Recreatie Vakbeurs heeft een divers aanbod aan exposanten. U vindt hier fabrikanten, importeurs, toeleveranciers en dienstverlenende bedrijven werkzaam in de recreatie-branche en gemeenten.
Tijdens de beurs worden de hallen omgetoverd in échte belevingspleinen. De hallen staan dan in het teken van kennisdeling, beleving, innovaties, adviezen en demonstraties op het gebied van trends en ontwikkelingen die voor u als bezoekers kunnen inspireren. Evenals afgelopen jaar zal ook hal 1 omgetoverd worden in 'Happy Camping'. Maar ook de andere hallen hebben haar eigen thema.

Inspiratie, beleving en netwerken zijn de belangrijkste redenen voor bezoekers om Recreatie Vakbeurs te bezoeken. Inspelend op deze behoefte is de beurs uitgebreid met een programma voorzien van demonstraties en kennissessies, maar ook aan beleving is volop gedacht. Denk hierbij aan Happy Camping. Tevens wordt ingegaan op innovaties en uitdagingen in de branche. 


Dit jaar zijn alle 7 hallen in gebruik omdat er geen recreavakbeursen meer zijn in Venlo en Gorinchem.

Let op: Dit jaar van 12:00 tot 20:00


Kortom een vakbeurs waar u als bezoeker de nieuwste producten kunt bekijken en niet gemist mag worden!
Wanneer ?
28,29 en 30  november 2017
Openingstijden
van 12:00 tot 20:00
Adres
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg
stand 455

RekreaVakkrant en Recreatie Vakbeurs Hardenberg favoriet onder ondernemers in de verblijfsrecreatie

Uit het Marketingrapport Verblijfsrecreatie 2017 blijkt dat ondernemers in de verblijfsrecreatie (kampeerbedrijven en bungalowparken) vakbladen en vakbeurzen het meest raadplegen voor het bijhouden van vakkennis en voor het inwinnen van informatie over producten en leveranciers.

Naast de vakbladen en vakbeurzen raadpleegt men tevens veel websites van leveranciers en vormt mond-tot-mond informatie ook een belangrijke informatiebron. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat nieuwe mediavormen zoals apps op een smartphone of tablet en webinars in toenemende mate worden gebruikt voor het vergaren van informatie. Social media netwerken worden door 38 procent van de recreatieondernemers geraadpleegd voor vakkennis en informatie over producten en leveranciers.

Vakbladen
Van alle vakbladen binnen de recreatiebranche wordt de RekreaVakkrant veruit het meest gelezen; 84 procent van de ondervraagde ondernemers leest RekreaVakkrant. Naast een goed bereik van RekreaVakkrant is de leesintensiteit ook goed. 65 Procent van de lezers leest het vakblad grotendeels of helemaal. De top vier van meest gelezen vakbladen wordt gecompleteerd door Recreactie, Caravannen en Recreatie & Toerisme.

Vakbeurzen
65 Procent van de ondernemers in de verblijfsrecreatie geeft aan dat het bezoeken van vakbeurzen een belangrijk middel is voor het bijhouden van vakkennis en voor het inwinnen van informatie over producten en leveranciers. Het afgelopen jaar heeft 71 procent van de ondervraagde ondernemers tenminste één vakbeurs bezocht. Hierbij was de Recreatie Vakbeurs te Hardenberg de absoluut favoriete vakbeurs qua aantal bezoekers.

Naast het grootste aantal bezoekers kent de Recreatie Vakbeurs te Hardenberg tevens het grootste aandeel bezoekers dat de vakbeurs en positieve waardering geeft. De komende editie van de Recreatie Vakbeurs vindt plaats op 28, 29 en 30 november 2017 in de Evenementenhal Hardenberg. Een bezoek waard, aldus de ondervraagde ondernemers in de verblijfsrecreatie.

Bron: Marketingrapport Verblijfsrecreatie 2017