Mogelijk gratis wifi in winkelcentrum Tubbergen

Mogelijk gratis wifi in winkelcentrum Tubbergen

geplaatst op: 24-03-2017

Bijna 100% van de Nederlanders heeft dagelijks een mobieltje bij de hand waarop men, tegen betaling van de gebruikte data, kan internetten. Wifi is hierbij een uitkomst, want dan kan iemand vaak gratis ‘meesurfen’ op andermans internetverbinding. In veel stads- en dorpscentra is al een dergelijke (basis)voorziening aanwezig en op aandringen van verschillende raadspartijen zal iets soortgelijks ook mogelijk in het winkelcentrum van Tubbergen aangelegd worden.

Niemand kan meer om mobiel internet heen, bedrijven al helemaal niet. Vreemd genoeg is er in het Tubbergse centrum nog altijd geen gratis wifi signaal gerealiseerd, in tegenstelling tot  vele andere, soms concurrerende  dorpen en steden.

Discussie

Gisteravond ging de PvdA’er Henk Wessels in eerste instantie met het onderwerp aan de haal, terwijl Paul Hannink (GB/VVD) claimde dat hij reeds 2 jaar geleden voor hetzelfde had gepleit. De toenmalige burgemeester, Mervyn Stegers, antwoordde hem toen dat de centrumondernemers destijds het voorstel zelf hadden afgewezen. Wessels schoot hierbij direct uit zijn slof. “Wie zijn hier nou de baas? De ondernemers soms, of de gemeente?!”, brieste hij. “Nee, niet de ondernemers”, zei Hannink direct, “maar het is toen wel zo afgesproken en overlegd met hen.”

Anoesjka Kemperink, zelf uit een winkeliersgeslacht afkomstig, probeerde nog de angel uit de discussie te halen door aan te geven dat het volgens haar gaat om de uiteindelijke gebruiker. “Het lijkt mij dat dit primair bij de winkeliers ligt. Aan de andere kant willen wij als gemeente natuurlijk graag toeristen en andere bezoekers bedienen met gratis wifi in het dorpscentrum.” Wat CDA’er Jennie Aalderink betreft moet er niet alleen naar de kern Tubbergen worden gekeken, maar zijn ook andere dorpen wellicht geïnteresseerd in dezelfde techniek.

De enige die nog meer licht op de materie zou kunnen schijnen, ontbrak vanwege een overlijdensgeval: wethouder Roy de Witte. Hannink wilde graag van hem weten of de gratis internetvoorziening nog altijd een gespreksonderwerp is met de centrumondernemers. Wessels gaf hierop aan te hebben gehoord dat zij dezelfde ambitie delen als de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders gaat het PvdA-voorstel meenemen naar het zogenaamde raadsperspectief, na de beleidsambities de volgende stap in de planning- en controlcyclus van de gemeente.

Aldus Tubbergen.nieuws.nl