MAC spoofing als standaard levert veel problemen

MAC spoofing als standaard levert veel problemen

Privé mac-adressen gebruiken in Android 10, iOS 14, iPadOS 14 en watchOS 7

Uw apparaat kan vanaf de bovenstaande systeemsoftware gebruik maken van de functie om het MAC adres wat getoond wordt naar de router waar u verbinding mee maakt te veranderen (MAC spoofing). Deze staat standaard aan.

Om met een wifinetwerk te communiceren, moet een apparaat zich bij het netwerk identificeren door middel van een uniek netwerkadres, het zogeheten MAC-adres (Media Access Control). Als het apparaat altijd hetzelfde MAC-adres voor wifi gebruikt voor alle netwerken, kunnen netwerkexploitanten en andere netwerkwaarnemers het adres na verloop van tijd gemakkelijker in verband brengen met de netwerkactiviteiten en locatie van het apparaat. Hierdoor is een zekere vorm van gebruikerstracking of -profilering mogelijk. Dit geldt voor alle apparaten op alle wifinetwerken.

Om dit privacy-risico te verkleinen, gebruiken Android 10, iOS 14, iPadOS 14 en watchOS 7 voor elk wifinetwerk een ander MAC-adres. Dit unieke, statische MAC-adres is het privé wifi-adres van uw apparaat voor dat specifieke netwerk.

Hoe herken je Privé mac-adressen (Randomized MAC Addressen)

Als je MAC addres met de 2e character is: 2, 6, A, or E, dan is het een prive mac-addres.

x2-xx-xx-xx-xx-xx
x6-xx-xx-xx-xx-xx
xA-xx-xx-xx-xx-xx
xE-xx-xx-xx-xx-xx

Grote problemen
Deze functie brengt echter problemen met zich mee. Geavanceerde enterprise netwerken maken gebruik van authenticatie d.m.v. het MAC adres van de gebruiker. Via onze WifiTenne netwerken maken wij ook gebruik van deze functie door gebruikers automatisch in te loggen via het MAC adres, wanneer zei al eerder ingelogd zijn geweest met het desbetreffende apparaat. U kunt deze functie uitschakelen via de wifi instelling bij het verbonden netwerk.

Reacties:

Er zijn geen reacties

Wifitenne Almelo

Verkoop: +31546 601 186

Borg Piloursema 12
7608 EX  Almelo