De Pallegarste hoort nu ook bij de elitecampings

geplaatst op: 24-11-2021

Opa Berend begon in 1970 met camping de Pallegarste in Mariënberg. Precies een halve eeuw later doopte de ANWB de Pallegarste om tot vijf-sterren camping. Na vijftig jaar speelt de camping eindelijk Champions League, het hoogst haalbare in campingland.

Loon naar werken, het resultaat van samen de schouders eronder. Drie generaties lang. Opa legde het fundament, de ouders van Marcel Schuldink breidde de camping flink en de schop ging sinds 2010, toen Marcel en Marinke het overnamen, regelmatig de grond in.

“Wij zijn ontzettend trots op het feit dat wij nu het predikaat vijf-sterren camping mogen voeren”, aldus Marcel. “Een enorme waardering en opsteker. Alle investeringen van de laatste jaren betalen zich uit. Dat hebben wij samen met ons team en met mijn ouders toch maar even voor elkaar gebokst.

“Geweldig gewoon”

Vorige week stond er ineens zonder aankondiging een promotiebus van de ANWB op de stoep aan de Pallegarsteweg. “Stapten er van die mooie dames uit in gouden pakjes behangen met allerlei sterren. We hadden eerst nog niks door”, vertelt Marinke.

“Maar toen de champagneflessen knalden en er een banner werd uitgetrokken waarop stond vermeld dat wij waren verkozen tot vijf-sterren camping begon het ons wel te dagen.”

Door Corona ging ook de uitreiking van deze prestigieuze prijzen anders dan anders. “Normaal gesproken maakt de ANWB de verkiezingen bekend op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg en worden tijdens de vakantiebeurs in Utrecht de prijswinnaars feestelijk in het zonnetje gezet. Maar we zijn er niet minder blij om. Integendeel. Het bordje zit al aan de muur.”

Vorig jaar zat de Pallegarste al dicht tegen de vijf sterren aan. Maar was het nieuwe sanitairgebouw nog niet helemaal af en moest de verbouwing van de kantine tot restaurant nog plaatsvinden.

“Sowieso weegt het sanitair toch zwaar op de beoordeling. 40% van het totaal namelijk. Want vergeet je bijvoorbeeld het haakje waar je je handdoek op kunt hangen kost je dat al punten.

Andere belangrijke beoordelingspunten zijn de aankleding van het terrein, de ruimte en jouw speel- en zwemmogelijkheden. Maar nu ook ons restaurant helemaal vernieuwd is kon de ANWB niets anders meer dan ons de vijf sterren toekennen. Nogmaals geweldig!”

Vorig campingseizoen werd de Pallegarste al verkozen tot Superplatz door de ADAC, zeg maar de Duitse ANWB. “Maar de toekenning door onze eigen ANWB is wel de kers op de meer dan overheerlijke slagroomtaart.

Nu moeten wij het gaan waarmaken want door deze erkenning krijg je zeker meer nieuwe gasten, die tevens meer gaan verwachten maar dat mag ook. We zijn er klaar voor. Laat ze maar komen”, lachen Marcel en Marinke in koor.

Ze blijven sowieso niet stil zitten. Elke campingplek had al 16 ampere , KabelTV en internetaansluiting. Nieuwe speeltuinen, safaritenten, huurchalets, beachlodges en een kinderboerderij waren tevens in al die jaren al gerealiseerd. Naast de indoor speeltuin en een pizzeria wordt er binnenkort drie tiny houses gebouwd op de camping.

“Nu we een vijf-sterren camping zijn willen wij het ook blijven. Stilzitten is geen optie dus.”

Voor meer info en/of boekingen: www.depallegarste.nl

Bron:
Rondommen

Heeft u nieuws over uw park? Laat het ons weten.

Voordelen van Wifitenne

Goede helpdesk

Onze helpdesk is 24 / 7 bereikbaar.

Lage investering

Hotspots vanaf € 175,00.

Ontzorging

Wij beheren uw gehele netwerk.

Vrije keuze

U heeft geen langlopend contract bij ons.

Ook wifi aanbieden? Dit kan al vanaf € 175,00 per hotspot. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte.

Wifitenne Almelo

Borg Piloursema 12
7608 EX Almelo

0546 601 186