Over WifiTenne


"Een wifi-netwerk hoeft niet duur te zijn"

De 750 bungalows en chalets op het dertig hectare grote Droompark Beekbergen hebben sinds een jaar allemaal draadloos internet. “Daarvoor kon men alleen bij de receptie op het internet. Maar dat voldeed niet meer”, zegt technisch beheerder Johan Griesdoorn. “De mensen vragen steeds meer luxe en daar hoort internet op het hele park bij”.

Het Droompark ging voor het draadloze internet in zee met de Almelose onderneming WifiTenne. Griesdoorn: “We hebben dertig wifi-masten laten plaatsen en die waren relatief goedkoop. Bij anderen bedrijven betaal je gauw het viervoudige. Door de geringe kosten plaats je snel een mast bij als het bereik ergens op het park niet goed is.”

WifiTenne is een bedrijf van Jeffrey en Sandra Tolsma. In drie jaar tijd bouwde de jonge onderneming op 75 Nederlandse recreatieparken en campings een wifi-netwerk. De Almeloërs kunnen dat tegen een lage kostprijs. Een router – goed voor in principe een bereik van 1 hectare - kost bij hen 225 euro. Verbazing valt hen bij vriend en vijand ten deel, want hoe doen ze dat?

Het geheim zit voor een deel in de zender met bijhorende software die ‘willy wortel’ Jeffrey Tolsma mee hielp ontwikkelen. “Verder zijn we een klein bedrijf. Dat betekent lage overheadkosten. Tegelijk bieden we met onze helpdesk wel 24 uur per dag service. Het hele pakket maakt dat veel parken en campings voor ons kiezen”, vertelt hij.

De geringe winstmarge op de kosten van het netwerk wordt goed gemaakt door de verkoop van tickets waarmee van het draadloos internet kan worden benut. Van de opbrengst is 75 procent voor WifiTenne. Tolsma: “Andere bedrijven doen dat ook. Maar omdat wij inmiddels heel wat wifi-netwerken hebben waar veel gebruik van wordt gemaakt levert dat ons een voldoende goede boterham op.”

Om het gebruik van de wifi-netwerken te stimuleren ontwikkelde Tolsma een gratis app. Wie daarmee inlogt op een netwerk houdt de verbinding vast zolang als er uren of dagen internet zijn gekocht. Tolsma: “Je wilt het de mensen niet moeilijker maken dan nodig is. En wie het dan nog niet lukt verbinding te maken kan altijd onze helpdesk bellen.”

De Almeloërs openden ook een site. Op  www.wifiparken.nl is een overzicht te vinden van vakantieparken die over draadloos internet beschikken (ook de parken die geen netwerk van WifiTenne hebben). De site blijkt een schot in de roos. Tolsma: “In 2011 is vastgesteld dat tachtig procent van vakantiegangers wifi voor de tent wil. Ach, draadloos internet op de camping is tegenwoordig net zo belangrijk als een afwasteiltje.”

Bron: Recreavakkrant

Voordelen van Wifitenne

Goede helpdesk

Onze helpdesk is 24 / 7 bereikbaar.

Lage investering

Hotspots vanaf € 175,00.

Ontzorging

Wij beheren uw gehele netwerk.

Vrije keuze

U heeft geen langlopend contract bij ons.

Ook wifi aanbieden? Dit kan al vanaf € 175,00 per hotspot. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte.

Wifitenne Almelo

Borg Piloursema 12
7608 EX Almelo

0546 601 186